Baidu vs Google: Toppforskjeller mellom de to gigantene

baidu vs google
Del på Facebook
Del på twitter
Del på LinkedIn
Del på e -post
Innholdsfortegnelse
  Legg til en overskrift for å begynne å generere innholdsfortegnelsen

  Globalt sett er Google stort sett ustoppelig i søkemotorenes verden, med svimlende 92,2% av den globale markedsandelen. Og det er usannsynlig at det kommer til å endre seg snart, med Google som har et gjennomsnitt på 90% av markedet i minst et tiår

  Når det gjelder Baidu , eier den bare 1,45% av den globale markedsandelen. 

  Men det er mye annerledes for internettbrukere i Kina, der Baidu for tiden eier 72,37% av markedsandelen, med Google på under 2%

  For noen mennesker ser Baidu ut til å være en klon av Google, både når det gjelder forretningsmodellen og måten den fungerer på. Til tross for denne kritikken har Baidu blitt et av de mest anerkjente merkene i Kina, og det er på grunn av deres konstante innovasjon og målrettet mot et bestemt marked. 

  I denne bloggen vil vi se nærmere på den viktigste forskjellen mellom disse to søkemotorgigantene. 

  Hvordan SEO er forskjellig på Baidu vs Google

  Den generelle oppfatningen om at Baidu bare er en annen Google har forårsaket antagelsen om at SEO fungerer likt på begge søkemotorer. Men det er virkelig ikke tilfelle, som vi fant ut i vår grundige guide til SEO på Baidu

  La oss raskt gjenskape de viktigste forskjellene mellom de to søkemotorgigantens SEO -strategier. 

  Baidu prioriterer metabeskrivelser, tagger og søkeord

  Som du kanskje er klar over, har Google de siste årene tatt et betydelig skritt fra metabeskrivelser, tagger og søkeord. I stedet prioriterer det innhold basert på kvalitet, relevans og brukerintensjon. Mens Baidu fortsatt er fokusert på klassiske SEO -faktorer. 

  Mobil vekt 

  Mobiloptimalisering er viktig for begge søkemotorene, men Baidu legger større vekt på mobilvennlige nettsteder, ettersom de skryter av over en milliard aktive mobilbrukere. 

  Bilde resultater

  Baidu kan ikke behandle bilder så godt som Google. Derfor er alt-tekst på bilder avgjørende for rangering i Baidus bilderesultater.

  Friskhet av innhold

  Baidu favoriserer nettsteder som ofte oppdaterer innholdet. Betydning, nettsteder som brukes i Kina må holde oversikt over dataene og nettinnholdet mye oftere enn de utenfor landet. 

  I tillegg er Baidus SEO -responstid mye raskere enn Googles. Så du kan forvente å se en forskjell i rangeringer mye tidligere - en god grunn til å holde innholdet friskt!  

  Hvordan annonseforskjeller på Baidu vs Google

  Annonsetyper

  Google AdWords tilbyr annonsører en rekke alternativer for betalt annonsering, inkludert displayannonser, tekstannonser, søkeannonser, shoppingannonser, videoannonser og appannonser.

  Med Baidu kan markedsførere administrere et mye bredere utvalg av reklameprodukter. Ved siden av de ovennevnte formatene som Google tilbyr, er det flere unike produkttilbud, som Brand Zone og Baidu Knowledge.

  Kostnad for annonsering 

  Det er gratis å sette opp en AdWords -konto, og selskaper kan kjøre annonser basert på kreditt. Google vil også arrangere månedlig fakturering for større selskaper om nødvendig.

  En Baidu PPC -konto er også gratis å åpne, men bedrifter må foreta en minimumsutbetaling på ¥ 6000 (rundt $ 900) hvis de ligger i Kina. Noen lokale forhandlere kan ta et administrasjonsgebyr i tillegg til det.

  Baidu krever annonseringsbetalinger på forhånd, så markedsførere må planlegge budsjettet nøye og sørge for å overføre pengene til kontoen sin før pengene går tom. Det er viktig å merke seg at hvis du foretar bankoverføring fra et annet land, tar prosessen vanligvis 7-10 dager.

  Baidu anbefaler også selskaper å betale en årlig verifiseringsgebyr på RM 600 RMB (rundt $ 90). Verifisering med Baidu identifiserer at virksomheten er legitim og gir brukerne en forsikring om at oppføringer alle er ekte.

  Forskrift

  Statens regjering i Kina har pålagt visse regler og forskrifter som Baidu må følge. Selv om Google også opererer i Kina, er tilstedeværelsen svært begrenset ettersom Google har hatt store meningsmotsetninger med de kinesiske myndighetene.

  For å annonsere på Baidu er det strenge forskrifter som er satt på plass av både den kinesiske regjeringen og Baidu selv. Dette inkluderer overholdelse av regjeringens sensurregler, dokumentasjonskrav for registrering og på toppen av dette må annonserte nettsteder være på kinesisk. 

  På tide å komme i gang

  Google tilbyr en veldig enkel prosess når det gjelder registrering av AdWords. Markedsførere kan få tilgang til AdWords -grensesnittet via en autorisert Google -konto. Prosessen kan fullføres på få minutter.

  Dessverre er det ikke så enkelt med Baidu ...

  Baidu krever at brukerne oppgir et kinesisk telefonnummer når de oppretter en konto som er knyttet til Baidu PPC -kontoen. Hvis du skifter datamaskin, må nummeret oppgis igjen av sikkerhetshensyn. Og hvis det er en endring i IP -adressen, må markedsførere gå gjennom en 2FA -prosess med det samme nummeret.

  I tillegg, hvis en kontoinnehaver er basert i USA, men klienten som eier det kinesiske telefonnummeret er i Kina, kan prosessen være langvarig og kreve koordinering mellom personell på forskjellige steder og tidssoner.

  Alt i alt sier Baidu at det vil ta omtrent fem dager å opprette en konto.

  Dokumenter som trengs

  I de fleste tilfeller vil Baidu bare kreve et skannet sertifikat for stiftelse av en virksomhet. De kan også kreve ytterligere sertifiseringer, avhengig av bransjen virksomheten driver i. Markedsførere må levere den originale, oversatte versjonen utstedt av deres lokale myndigheter.

  Markedsførere som bruker Google AdWords trenger imidlertid ikke å sende inn dokumenter. Men de trenger å følge innholdsretningslinjene.  

  Grensesnittspråk

  Selv om Google tillater at flere språk blir oppført og annonsert på plattformen, krever Baidu at et nettsted som er fullt tilgjengelig på kinesisk, er oppført. Dette er et krav fra Baidu, ikke bare en god praksis for å gjøre forretninger i Kina. Baidus søkemotor gir resultater på forenklet kinesisk.

  Baidu vs Google -annonsemålretting

  Når det annonseres gjennom Baidu, vil det bare gi målretting til kinesisktalende områder, med målrettingsalternativer begrenset til Fastlands-Kina, Hong Kong, Macaw, Taiwan og 'general overseas'. 

  Google kan tilby et bredere spekter av målrettingsalternativer, ettersom deres globale rekkevidde er langt større.

  Baidu vs Google -annonserapportering

  Både Baidu og Google tilbyr flotte rapporteringsfunksjoner for kampanjene dine. Imidlertid vil Baidu bare levere disse rapportene på kinesisk.

  Baidu vs Google: Det siste ordet

  Selv om Google har overtaket når det gjelder global annonsering, er Baidu fortsatt nøkkelen til å markedsføre produktet eller virksomheten din i Kina. Begge plattformene tilbyr lignende fordeler som betyr å nå målgruppen din, selv om bruk av Baidu krever litt mer tid og krefter.

  Alternativt kan du la AdChina.io gjøre det harde arbeidet for deg! 

  AdChina.io er et alt-i-ett-verktøy som lar deg annonsere gjennom en engelskspråklig plattform du virkelig kan stole på. Det er på tide å kvitte seg med komplekse grensesnitt og arbeide for sømløse kampanjer for søkemotorer i Kina.  

  Opprett din gratis AdChina.io -konto , og legg din kinesiske søkemotorstrategi i trygge hender. 

  AdChina.io har hjulpet hundrevis av merker med å nå det kinesiske markedet. For å se hvordan AdChina.io kan hjelpe deg med å komme i gang med annonsering på de beste kanalene, kan du opprette en gratis konto i dag.
  Del på Facebook
  Facebook
  Del på twitter
  Twitter
  Del på LinkedIn
  LinkedIn
  Del på e -post
  E -post

  WeChat Group: Hvordan bruke dem til bedrifter

  Hvis du ønsker å markedsføre virksomheten din i Kina, må du bruke WeChat. Det er den mest populære sosiale medieplattformen i landet, ...

  Les mer →

  Guide for WeChat Work (WeCom)

  Hvis du vil nå et kinesisk publikum, er WeChat stedet å gå - og det er en god grunn! Med over 1,2 milliarder månedlige brukere ...

  Les mer →

  Hvordan kan britiske universiteter opprette en Kina-fokusert reklamekampanje for Gaokao

  Ser du på hvordan du kan rekruttere flere internasjonale studenter til universitetet ditt? Det er flott! Det er en fantastisk måte å bygge opp universitetets rykte på ...

  Les mer →
  Lukk meny